A+ A A-

Посещение на президента на Република България г-н Росен Плевнелиев в Националната гвардейска част на 8 юли 2014 г.

Днес, 8 юли 2014 г., Президентът на Република България г-н Росен Плевнелиев посети Националната гвардейска част по повод предстоящия празник на формированието на 12 юли и честването на 135-годишнината от създаването на българската гвардия.

Президентът беше посрещнат с почетен караул пред паметника на загиналите гвардейци във войните за национално обединение на България, където поднесе венец. След това пред общия строй на целия личен състав той награди Националната гвардейска част с „Почетен знак на президента на Република България”, след което с кратко слово поздрави всички с настъпващия празник. В своето слово-отговор командирът на Националната гвардейска част полк. Боян Ставрев изрази благодарността на личния състав за високата награда, като подчерта, че тя е плод на положените усилия от всички офицери, сержанти, войници и цивилни служители. Той увери президента, че гвардейците и в бъдеще ще работят по същия начин както досега, за да бъде Националната гвардейска част на висотата на изискванията, които се предявяват към нея.

По-късно президентът разгледа района на формированието, посети медицинската служба и сградата на Първи гвардейски батальон, където се запозна с условията, при които гвардейците се подготвят за изпълнение на служебните си задължения.

Преди отпътуването си той проведе среща „на четири очи” с командира на Националната гвардейска част и вписа впечатленията си в почетната книга на формированието.

Национална гвардейска част - официален уеб сайт © 2012-2019. Всички права запазени! Изработка и поддръжка на сайта #TAG Web Studio

Информацията в този сайт е публична и може да бъде копирана и разпространявана свободно, като изрично се упомене източника. Неоторизираните опити за добавяне или подмяна на информация са строго забранени. Води се статистика за всички посещения.