A+ A A-

Посещение на деца от ЦДГ „Мая”, гр. Пловдив в Националната гвардейска част

На 13 май 2015 г. децата от представителния гвардейски блок на ЦДГ „Мая”, гр. Пловдив посетиха Националната гвардейска част. При пристигането си те бяха посрещнати на строевия плац на формированието, където наблюдаваха тренировка на гвардейците и Гвардейския представителен духов оркестър за церемония-спектакъл „Искри”, а след приключването й представиха своята композиция от строеви движения и хватки с пушки. Малките гвардейци имаха възможност да разговарят с гвардейците за ежедневието и службата им. Гостите разгледаха музейния кът на Националната гвардейска част и се снимаха пред паметника на гвардейците, загинали във войните за национално обединение на България.

След това децата ще посетят Администрацията на Президента на Република България, където ще наблюдават смяната на почетния гвардейския карул.

Национална гвардейска част - официален уеб сайт © 2012-2019. Всички права запазени! Изработка и поддръжка на сайта #TAG Web Studio

Информацията в този сайт е публична и може да бъде копирана и разпространявана свободно, като изрично се упомене източника. Неоторизираните опити за добавяне или подмяна на информация са строго забранени. Води се статистика за всички посещения.